Bruggink blij met aanwinst: "Gaat van grote waarde zijn voor ons"

FC Twente versterkte zich deze winter met Anass Salah-Eddine. Arnold Bruggink is heel blij met de komst van de linksback, die definitief overgenomen wordt van Ajax.

Bruggink legt uit dat FC Twente een versterking op die positie goed kan gebruiken. "Het is een prachtige speler. Wij hebben de linksbackpositie altijd wel in ons achterhoofd gehouden. We hebben daar eigenlijk alleen Gijs (Smal red.) en Youri (Regeer red.)", aldus de technisch directeur bij de Oosttribune. "We hebben Mats Rots er nog achter, maar die is zeventien. Als club moet je kijken hoe je dat verder gaat oplossen en Anass is een prachtige speler waarvan wij denken dat hij in de toekomst van grote waarde gaat zijn."

Smal zou deze winter nog in de belangstelling van Rangers hebben gestaan, maar dat was niet concreet volgens Bruggink. "Dat heb ik veel gehoord, maar bij ons is dat niet terecht gekomen", verzekert hij. "Zijn contract loopt af, we zijn nog met hem in gesprek of er een mogelijkheid is om te verlengen."

Salah-Eddine kan linksachter, maar ook op het middenveld uit de voeten. Perfect voor de speelwijze van Joseph Oosting, meent Bruggink. "Joseph houdt van flexibele backs, die vaak ook als middenvelder worden gebruikt", legt de td uit over de 22-jarige, die in Amsterdam op een dood spoor terecht was gekomen. "Ik denk dat hij wel opgelucht was dat wij aanklopten."

Lees meer:
0 reacties