Bruggink complimenteert lastige fase Oosting: "Dat is het niet"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink is onder de indruk van Joseph Oosting als trainer. Bruggink vindt dat de trainer, die de derde plek bezet met FC Twente, zich knap heeft aangepast.

"Er is écht veel veranderd, maar de grootste verandering afgelopen zomer is de trainersstaf geweest, vind ik. Ik denk dat enorm onderschat wordt hoe knap Joseph Oosting dat heeft gedaan", opent Bruggink in gesprek met De Telegraaf. "Het wordt als vanzelfsprekend gezien dat FC Twente na Ron Jans op deze voet is doorgegaan, maar dat is het niet."

De overgang was ontzettend zwaar, met een zeer veranderde selectie speelt Oosting goed. "We hadden maar drie weken voorbereiding op de eerste Europese wedstrijd en er waren veel mutaties in de selectie. Joseph doet het echt waanzinnig knap."

Het verrast Bruggink niet dat Oosting zo rendeert. "Ik vind het superbelangrijk dat je de juiste persoonlijkheden binnenhaalt, mensen die bij de cultuur van de club passen, bij de omgeving. Ik denk dat dat na Ron Jans heel goed is gelukt met Joseph. Hij past heel goed bij het karakter van deze club."

Lees meer:
0 reacties