Bruggink kritisch: "Dat vind ik heel erg naïef van FC Volendam"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

De transfer van Carel Eiting van FC Volendam naar FC Twente deed het nodige stof opwaaien. Arnold Bruggink erkent dat er ook aan de kant van de Tukkers fouten zijn begaan tijdens de onderhandelingsperiode.

"Het is naïef geweest van ons. Wij hadden Volendam zelf moeten inlichten, om ruis op de lijn te voorkomen. We hebben vooraf níét met Carel gesproken over die clausule in zijn contract. Officieel wisten we daar niks van, maar ik had er al zoveel over gehoord. Wat ik heel erg naïef vind van Volendam: ik heb tien jaar in die televisiewereld gewerkt, zat daar elke keer met journalisten en mensen uit het voetbal aan tafel, die weten zoveel", vertelt hij bij Voetbal International.

De Tukkers waren dan ook op de hoogte van de clausule. "Ik had van wel tien mensen gehoord dat er een clausule in het contract van Carel stond. Lógisch ook. Eiting naar Volendam, dat was een bijzondere transfer, je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat er afspraken gemaakt zullen zijn. Wat ik echt heel vervelend aan die hele toestand vond, zijn de vriendschappen die eronder lagen. Dat maakt alles heel erg pijnlijk voor Carel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties