Bruggink en Streuer belaagd: "Schreeuwen, op de grond spugen"

Arnold Bruggink en Jan Streuer
Arnold Bruggink en Jan Streuer Foto: © Orange Pictures

Arnold Bruggink kijkt met een goed gevoel terug op de seizoensstart van FC Twente. De Tukkers werden in de laatste voorronde van de Conference League uitgeschakeld door Fenerbahçe, maar waren daarvoor te sterk voor Hammarby IF en Riga FC.

"Weet je wat ik tot nu toe de knapste prestatie vond? Hammarby-uit", vertelt Bruggink in Voetbal International. "Dat we daar gelijk hebben gespeeld en door zijn gegaan, vind ik echt bijzonder. Ik heb aardig wat stadions gezien, maar zoiets heb ik zelden meegemaakt. Fenerbahçe-uit was mooi, intens, het publiek erbovenop. Wat je wilt als speler. Maar Hammarby was echt haat. Agressie."

Bruggink noemt een voorbeeld. "Wij hadden geluncht met mensen van Hammarby, daarna moesten we 25 meter lopen. Stond er meteen een supporter voor onze neus. Hij bleef maar razen tegen Jan, Rob Boudrie (manager voetbalzaken, red.) en mij. Schreeuwen, op de grond spugen. Kennedy Bakırcıoğlu was ook bij die lunch geweest en liep net weg. Ik riep hem erbij. Kennedy is een held daar. Hij had meteen in de gaten wat er aan de hand was en sprong ertussen. Toen zijn wij gauw in onze auto gestapt."

Lees meer:
0 reacties