Bruggink en Streuer moeten aan de bak: "Heel veel voor de kiezen"

Dominique Scholten, Arnold Bruggink en Jan Streuer op de tribune
Dominique Scholten, Arnold Bruggink en Jan Streuer op de tribune Foto: © Pro Shots

FC Twente won woensdagavond in eigen huis met 3-1 van Almere City en daardoor zijn de Tukkers minimaal verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League. Leon ten Voorde beseft dat Arnold Bruggink en Jan Streuer in de komende maanden aan de bak moeten.

"De selectie krijgt heel veel voor de kiezen volgend jaar", constateert hij in de Tubantia-podcast De Ballen Verstand. "De beleidsbepalers moeten nu een selectie gaan samenstellen waarvan je hoopt dat die dat aan kan. Dit gaat in de competitie knellen en fysiek pijn doen", voorspelt Ten Voorde.

"Je krijgt tot en met januari minimaal acht wedstrijden meer en dan heb je bijna elke week een dubbel programma. Dat zijn heel veel Twente-spelers niet gewend. Dat wordt wel een dingetje", vervolgt de verslaggever, die wel onder de indruk is van de ploeg van trainer Joseph Oosting. "Als je voor het seizoen had gezegd dat FC Twente minimaal de groepsfase zou behalen van de Europa League... Dat is wel een geweldige prestatie", beseft Ten Voorde.

"Zeker als je ziet wie er zijn weggegaan: Pleguezuelo, Zerrouki, Misidjan, Cerny", blikt hij terug. "En na de winterstop kwamen daar Ugalde en Brenet bij. En dat waren allemaal wel basisspelers. Ze hebben nu voor het derde jaar op rij Europees voetbal behaald en dit voelt wel echt. Je had toen de voorrondes van de Conference League, maar nu ga je minimaal naar de Europa League, krijg je startgeld en minimaal vier keer volle bak thuis. Dat doet wel wat met de club."

Lees meer:
0 reacties