'Bruggink gaat doorselecteren bij FC Twente': "Is niet voldoende"

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij AZ en daardoor bedraagt de voorsprong van de Tukkers nu nog slechts twee punten. Jan van Staa toont zich kritisch over de prestaties van de club uit Enschede in (lastige) uitwedstrijden. 

"Die derde plek is een geweldige prestatie en dat houden ze volgens mij ook wel vast", voorspelt hij bij De Oosttribune. "Maar het gaat mij om die hele grote wedstrijden, zoals Fenerbahce-uit, Ajax-uit, deze wedstrijd (AZ-uit, red.), Feyenoord... dat heb je volgend jaar nodig. Bruggink zal ook aan het doorselecteren zijn: wie kan er mee en wie kan er uiteindelijk niet mee? Want daar gaat het uiteindelijk om, ook als je de Europa League gaat spelen", constateert Van Staa.

"Daar kom je ook niet van die koekenbakkers tegen", beseft hij. "Het gaat er juist om dat als het even tegen zit of als de tegenstander wat anders gaat doen: kan je dan mee? Als je tijd en ruimte krijgt en ze hebben het frivole gevoel... want dat eerste doelpunt (van Steijn, red.) was van een heel hoog niveau. Maar dat moet je drie of vier keer in een wedstrijd laten zien. Dat gebeurt te zelden nog. Tegenstanders van dit kaliber zijn ook niet achterlijk he?"

"Je zit er naar te kijken en dan denk je: hoe kunnen we dat nou verbeteren? Dan komen er wisselspelers in en die brachten het verschil ook niet", vervolgt Van Staa kritisch. "En dan moet je internationaal gaan spelen... Ik denk dat Bruggink, Streuer en noem de hele staf maar op, heus wel weten wat ze willen en waar ze naartoe willen. Want dit zijn normale tegenstanders volgend jaar Europees. Dus aan de binnenkant mag je nu wel eventjes kwaad worden."

Verslaggever Tijmen van Wissing haakt vervolgens in. "Bruggink heeft nu een aantal keren aangegeven waarom ze Weghorst willen hebben", weet hij. "Je kunt daar voor of tegen zijn, maar Sadílek gaat misschien weg en hij is één van de weinigen die dat echte gif geeft. Rots, Van Wolfswinkel ook, maar dan houdt het wel een beetje op he", aldus Van Wissing, die aanvoerder Robin Pröpper niet in dat rijtje wil plaatsen. 

Van Staa sluit af met een waarschuwing. "Maar twee van dat soort types is niet voldoende, hè. Minimaal de helft van het elftal moet dat in zich hebben. Als je in de top en Europees wil spelen, dan moet je gewoon een aantal spelers hebben die op het randje spelen. Want Twente laat zich nu weer afbluffen. Het is wat Bruggink zei: het DNA om ten koste van alles te willen winnen."

Lees meer:
0 reacties