Bruggink gaat in op mogelijk vertrek middenvelder: "Dat mis je "

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink heeft een update gegeven over de toekomst van FC Twente en van een aantal FC Twente-spelers. Dat deed de technisch directeur in gesprek met Tubantia.

Zo vindt Bruggink het lastig in te schatten of Michal Sadilek gaat vertrekken. Wel weet de directeur wat je dan mist in de selectie. “Als Mika wegvalt, mis je een bepaalde agressiviteit in je elftal. Ik geloof er alleen niet in om eenzelfde type speler te gaan halen, want dan kun je hem beter behouden. Als je ons elftal gaat analyseren, dan hebben we op het middenveld drie spelers die zich fantastisch hebben ontwikkeld en heel belangrijke schakels zijn: Mika, Mathias Kjølø en Sem Steijn. Ze hebben een megadrive en hebben alles in zich wat topsport vraagt. Fantastisch.”

Ook weet de directeur te vertellen wat de kwaliteiten van deze voetballers zijn. “Sem heeft ongelooflijk veel gescoord. Mika en Mathias hebben twee dingen niet en dat zijn doelpunten en relatief weinig assists. Daar valt nog wat te winnen. Op die manier kijk je ook naar een elftal. Carel Eiting heeft dat wel in zijn spel, en met hem speel je wat anders. De agressiviteit kun je ook ergens anders in je elftal terug gaan vinden. We hebben goede voetballers, maar niet veel fysiek. Dat ontbreekt, en zeker in Europa is dat belangrijk. Ons elftal is relatief klein”, besluit Bruggink.

Lees meer:
0 reacties