Bruggink geniet van belangrijke rol: "Zeker zo bij FC Twente"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink zit helemaal op zijn plek als technisch directeur van FC Twente. Er komt veel op de oud-voetballer af, maar juist daar geniet hij van.

Bruggink werd een jaar geleden eerst ingewerkt door Jan Streuer, maar is inmiddels al een tijdje eindverantwoordelijke. "Het is intensief maar het is wel precies wat ik wilde", vertelt hij aan de Telegraaf. Hij werkte tien jaar met veel plezier als analist, maar zocht naar meer uitdaging. "Wat ik nu doe, is wel heel intensief. Ik ben van nul naar honderd gegaan.”

FC Twente bood hem die uitdaging. "Ik wil graag ergens werken waar ik een gevoel bij heb. Dat is zeker zo bij deze club", legt de td uit. "De andere kant van de medaille is dat ik een grote verantwoordelijkheid voel. Dat is ook de manier waarop ik het wil doen." Bruggink probeert erg betrokken en zoveel mogelijk benaderbaar te zijn. "Je hebt ook technisch directeuren die het heel afstandelijk invullen. Zo wil ik niet werken, maar het gevolg is wel dat je er helemaal wordt ingezogen."

"En de enige die dat kan stoppen ben je zelf. Je moet af en toe ook een adempauze nemen", vervolgt de 46-jarige uit Almelo. "Maar dat is best lastig als je er zo intensief mee bezig bent. Ik ben erg blij met de samenwerking met Jan Streuer. Het klikt enorm goed. Jan komt altijd tot de kern en is relaxed, ook als het hectisch wordt."

Lees meer:
0 reacties