Bruggink ging op bezoek in Vriezenveen: "Dat is heel verstandig"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Orange Pictures

Ruud Nijstad tekende afgelopen zondag een contract bij FC Twente, maar de talentvolle centrumverdediger had de clubs voor het uitkiezen. Arnold Bruggink weet uit ervaring ook hoe het is om al op jonge leeftijd door topclubs begeerd te worden.

"Ik was 15 jaar toen Louis van Gaal (het toenmalige hoofd opleidingen van Ajax, red.) bij ons thuis aan tafel in Geesteren zat”, vertelt de technisch directeur op de website van Tubantia. Bruggink ging daarom ook op bezoek in Vriezenveen om met de familie Nijstad te praten.

"Het leek me goed om met hen in gesprek te gaan”, legt hij uit. "Ik wilde vanuit een voetbalidee bepaalde zaken schetsen, niet om Ruud meteen over de streep te trekken. Ik heb hem en zijn ouders proberen uit te leggen wat er allemaal op ze af gaat komen. En hoe ze bijvoorbeeld met zaakwaarnemers moeten omgaan. Ik merkte al meteen dat de ouders er heel nuchter in stonden en zich niet gek lieten maken", aldus Bruggink.

De bestuurder is blij dat hij er met FC Twente in geslaagd is om Nijstad vast te leggen. "Door nu al deze beslissing te nemen willen zijn ouders ook rust creëren en dat is heel verstandig”, vervolgt hij. "Het belangrijkste is dat het voetbal leuk blijft voor een jongen van 16 jaar. We moeten de verwachtingen managen. En dat zullen we heel goed gaan monitoren", besluit Bruggink vastberaden.

Lees meer:
0 reacties