Bruggink: "Heb me meermaals afgevraagd: FC Twente derde? Serieus?"

Arnold Bruggink spreekt de FC Twente-fans toe in De Grolsch Veste
Arnold Bruggink spreekt de FC Twente-fans toe in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink kan niet geloven dat FC Twente in zijn eerste seizoen als technisch directeur derde is geworden. Ondanks tegenspoed hielden de Tukkers zich goed staande in de Eredivisie.

"Wij zitten natuurlijk in onze eigen bubbel met z’n allen, maar ik heb mezelf wel een paar keer afgevraagd: FC Twente derde? Serieus? Dit is echt heel bijzonder. Zo heb ik de zondag in Zwolle ook ervaren. Ik ben zelf nooit zo van de uitbundigheid, maar ik vond wel prachtig om te zien wat het bij de mensen heeft losgemaakt. Daar werd ik het meest blij van. Als ik Joseph (Oosting, de trainer, red.) na afloop zag…", opent Bruggink bij de TC Tubantia.

"Toen Feyenoord de beker won, kwam bij mij de geruststelling van: we hebben de groepsfase in Europa gehaald. Dat was ons streven en dat wilde ik per se, omdat dat ons echt verder gaat brengen bij de ontwikkeling van de spelers en de ontwikkeling van de club", vervolgt Bruggink.

Zelf wilde hij vanzelfsprekend meer. "Maar je bent sportman en je wil het uiterste eruit halen. Je hebt zo lang derde gestaan, dan wil je die plek niet meer weggeven. Als we dat niet hadden gehaald, was je teleurgesteld geweest."

Lees meer:
0 reacties