Bruggink heeft vertrouwen in resultaat: "We kunnen bij PSV winnen"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zondagavond op bezoek bij PSV. Technisch directeur Arnold Bruggink kent een rijk verleden bij beide clubs.

In gesprek met De Telegraaf laat Bruggink weten dat deze wedstrijd voor hem bijzonder blijft. “Al heb ik na het vertrek van John de Jong en Ruud van Nistelrooy minder rechtstreekse contacten.” Ook ziet de technisch directeur mogelijkheden om het in de Eredivisie nog ongeslagen PSV te verslaan. “Het is de vraag hoe PSV gaat reageren op de uitschakeling door Borussia Dortmund. We kunnen daar winnen, maar dan moet het wel meezitten en moet PSV geen topdag hebben.”

De oud-voetballer keek woensdag met extra belangstelling naar het duel tussen Dortmund en PSV. “Ik zei nog tegen mijn zoon, ‘wie is de laatste PSV’er geweest die daar heeft gescoord?’”, verwijzend naar een doelpunt van hemzelf. Bruggink was namelijk de laatste die daar wist te scoren. Hij maakte in 2002 de 1-1 in de groepsfase van de Champions League.

FC Twente lijkt overigens hard op weg naar de voorronde van de Champions League als ze de derde plaats vast kunnen houden. Dit betekent dat de Tukkers verzekerd zijn van een plek in de groepsfase van een Europees toernooi. Toch wil Bruggink niet te vroeg juichen: “Nu komt de periode waarin de competitie wordt beslist. Dan gaan er ook andere dingen spelen, wordt de druk groter, noem maar op.”

Wel ziet hij nieuwe mogelijkheden als FC Twente het seizoen op de derde plaats afsluit: “Maar laat ik het zo zeggen, het zou voor FC Twente heel goed zijn als we een keer een Europese groepsfase halen. Dan kun je als club echt stappen zetten. Je krijgt het vliegwiel dat spelers graag naar je toekomen, omdat je een Europees podium biedt. En ook financieel biedt dat weer mogelijkheden om te groeien”, besluit de technisch directeur.

Lees meer:
0 reacties