Bruggink: "Je kunt die club niet zomaar met FC Twente vergelijken"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

FC Twente hoopt zich weer structureel in de top vijf van de Eredivisie te nestelen. Technisch directeur Arnold Bruggink weet dat daarvoor nog de nodige stappen te zetten zijn.

"Wij moeten gaan kijken hoe we structureel meer waarde kunnen gaan creëren", stipt Bruggink aan in Voetbal International. "Jongens verkopen tegen goede prijzen. Die accommodatie, daar lopen we nu tegenaan als we nieuwe spelers willen binnenhalen. Over een paar jaar moet er een heel nieuw trainingscomplex staan, daarover zijn we al een tijdje bezig met de gemeente. Het is nodig."

FC Twente heeft nog een gezamenlijke jeugdopleiding met Heracles Almelo. "Dat zit goed in elkaar nu, je ziet zowel bij ons als bij Heracles dat spelers uit de jeugd het goed doen bij de selectie", schetst Bruggink. "Kostentechnisch kunnen we geen eigen opleiding dragen, dus die situatie is zoals die is. Ook een terugkeer naar het betaald voetbal met een beloftenteam is niet aan de orde. We hebben onze beperkingen, maar we moeten wel stappen gaan maken. De prioriteit is dat we het fundament van de club, de organisatie, sterker gaan maken."

Bruggink kijkt daarbij ook naar AZ. "In de periode dat ik voor tv werkte, ben ik een aantal keren gaan kijken bij AZ", geeft hij aan. "Omdat ik dat interessant vond en omdat ik de mensen die daar werken plezierig vind. Robert Eenhoorn, Max Huiberts, later ook Alex Kroes. Ik stelde vragen, zij waren heel open. Dat ze bij AZ de zaakjes goed voor elkaar hebben, is duidelijk."

"Maar je kunt de club ook niet zomaar met FC Twente vergelijken", vervolgt Bruggink. "De druk bij AZ is wel… anders. Hebben ze ook zelf gecreëerd. De top in Alkmaar zit er al heel lang, dat zorgt voor stabiliteit. Alleen: AZ heeft vorig seizoen best lang twaalfde gestaan. Dan ontploft de boel niet, de trainer kan blijven zitten. En ze halen Europees voetbal, dus dat loont zich ook. Als het hier minder gaat, wordt het snel onrustig."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/12
FC Twente
20:00
Excelsior
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 FC Twente 14 13 30
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand