Bruggink krijgt meer budget: "Heel moeilijk om spelers te kopen"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Bij FC Twente komt deze zomer meer geld ter beschikking dan in de aanloop van het huidige seizoen, meldt Voetbal International. Dit betekent dat Arnold Bruggink meer speelruimte heeft om voor volgend seizoen de selectie te versterken.

"Het spelersbudget is acht miljoen euro, het streven is om dit de komende jaren telkens met tenminste een half miljoen te verhogen", meldt algemeen directeur Paul van der Kraan. Jan Streuer rekent zich echter niet rijk. "Voor ons is het heel moeilijk om spelers te kopen", meldt de technisch directeur. "We moeten inventief zijn en kijken naar vrije spelers. We moeten heel goed kijken naar wat wel en niet kan."

Streuer geeft verder aan dat de doorstroming van de jeugdspelers de komende jaren een speerpunt zal zijn binnen het technische beleid van de Tukkers. De ploeg uit Enschede heeft echter geen beloftenploeg waardoor de kloof tussen de opleiding en de hoofdmacht groot is. "Toch zijn er veel talenten bij het eerste elftal gekomen. Kijk ook naar Jayden Oosterwolde, die vanuit Twente inmiddels alweer twee transfers verder is. Jeugdspelers krijgen hier kansen, dat is goed. Als je ziet hoeveel spelers hier waren: Tijjani Reijnders die zomaar vertrokken is, Mats Wieffer die zomaar vertrokken is. Er was talent genoeg."

Het is een hard gelag voor FC Twente dat hun talenten nu bij Feyenoord en AZ drijvende krachten zijn. Streuer wil ervoor waken dat andere grote talenten de komende jaren vastlopen in De Grolsch Veste. "Je moet een trainer hebben die daarvoor open staat. En als hij er niet voor open staat, dan is het beter dat hij niet komt." Mocht er bij de zoektocht naar een trainer geen eensgezindheid zijn over mogelijke kandidaten, dan zal de stem van Bruggink het zwaarst wegen. "Want Arnold is degene die met de nieuwe trainer moet werken. Maar tot nu toe zitten we op één lijn."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand