Bruggink lyrisch over aanwinst: "Hij wordt wel eens onderschat"

Arnold Bruggink is inmiddels al weer een behoorlijk aantal maanden de technisch directeur van FC Twente. De beleidsbepaler is tevreden met hoe het gaat, maar kan af en toe nog wel verbeten reageren vanuit het stadion.

"Ik ben snel geïrriteerd. Er met 5-1 afgaan is nooit nodig. Je kunt wel verliezen, maar je moet wel in de wedstrijd blijven zitten", opent Bruggink via de clubkanalen van de Tukkers. "Tegenstanders kunnen dat voelen, van die momenten waarop ze weten dat ze wedstrijden kunnen beslissen."

FC Twente liet punten liggen tegen Fortuna Sittard, ontzettend zonde. "De wedstrijd uit bij Fortuna had ik er niet zoveel last van. Dan ben ik wel rustig. Maar ik ben ook wel eens gestrest. Daar ga je snel in mee, dat had ik niet zo verwacht."

Joseph Oosting is juist vrij rustig en de twee kunnen goed met elkaar overweg. "Met Joseph heb ik het over van alles. Het is een fantastische kerel. Je moet een goed mens zijn om een goede trainer te kunnen zijn. Hij wordt nog wel eens onderschat."

"FC Twente staat derde, maar veel mensen vond het na Ron Jans vanzelfsprekend dat we het goed zouden blijven doen. Maar het is nu best wel pittig. Het karakter van Oosting past goed bij de club. Hij is er heel trots op om bij FC Twente te werken. Hij gaat ook individueel met ze aan de gang. Dat wisten we ook en dat wilden we ook", besluit Bruggink.

Lees meer:
0 reacties