Bruggink: "Misschien dat er nog een creatieve jongen bij komt"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft een uitstekend seizoen achter de rug door op de derde plaats te eindigen. Dat betekent dat ze zich mogen melden in de voorronde van de Champions League. Volgens technisch directeur Arnold Bruggink moet er echter wel het een en ander gebeuren.

Zo weet de technisch directeur in gesprek met Tubantia te vertellen wat voor versterkingen de Tukkers nodig hebben. “Een dribbelaar. Daarom hebben we linkerspits Sayf Ltaief gehaald (een Tunesisch international van Basel, red.). Hij heeft iets wat we nu nog niet hebben. Misschien dat er nog een creatieve jongen bij komt, maar daar kunnen we nu nog wel even mee wachten. Gijs Smal gaat weg, dus er moet een linksback bij, al hebben we met Salah-Edinne daar al op voorgeselecteerd en met Mats Rots een groot talent in huis.”

Ook het vertrek van Joshua Brenet heeft invloed volgens Bruggink. “Dat betekent dat je in een bepaalde leeftijdscategorie spelers kwijtraakt. Je moet altijd de balans bewaren tussen presteren en ontwikkelen en waarde creëren op het veld. Daar heb je stabiele jongens voor nodig. Spelers die snappen wat er gevraagd wordt, die beseffen hoe je je als prof moet gedragen, maar die tegelijkertijd zichzelf nog willen uitdagen en nog beter willen worden. Zo ben je een beetje aan het puzzelen en aan het invullen. Die spelers hebben misschien geen restwaarde meer, maar vormen wel het fundament van je elftal,” aldus Bruggink.

Lees meer:
0 reacties