Bruggink roemt vijf FC Twente-spelers: "Max Bruns heeft dat"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft met Sem Steijn, Mathias Kjølø, Mitchell van Bergen, Manfred Ugalde, Michel Sadilek en Naci Ünüvar veel spelers in de selectie die kleiner zijn dan 175 centimeter. Aanvoerder Robin Pröpper maakt zich echter weinig zorgen vanwege het gebrek aan lengte.

"Ik wil ons niet meteen vergelijken met Barcelona, maar zij wonnen alle prijzen met kleine spelers (Messi, Xavi en Iniesta, red.) als uitblinkers", legt hij uit op de site van Tubantia. Naci Ünüvar vult zijn ploeggenoot aan. "Mijn lengte heeft mij nooit belemmerd in mijn spel, ik heb er totaal geen last van. Alleen bij de F-jes en de E-tjes misschien. Klopt: op die leeftijd is iedereen klein, maar ik was nog weer een kop kleiner dan de rest", blikt Ünüvar terug.

Arnold Bruggink heeft bij de samenstelling van de selectie naar de balans gekeken. "Jan Streuer zegt: de kleinsten zijn meestal het aller vaardigst. Grote spelers hebben over het algemeen meer power, maar kijk eens naar Michal Sadilek: hij heeft juist ontzettend veel duelkracht”, vertelt de technisch directeur, die van mening is dat de Tukkers voldoende kopkracht in huis hebben. "Pröpper heeft lengte, Max Bruns heeft dat, Mees Hilgers kan goed koppen en dat geldt ook voor Manfred Ugalde. Wij zijn in de internationale wedstrijden nog maar één keer bij een corner geklopt en dat was in de oefenwedstrijd bij Schalke.”

Lees meer:
0 reacties