Bruggink: "Toen moest ik wel even schakelen, het verraste me"

Arnold Bruggink en Jan Streuer bij de presentatie
Arnold Bruggink en Jan Streuer bij de presentatie Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink maakt zich klaar voor zijn nieuwe functie bij FC Twente. Als technisch directeur moet hij de komende jaren het technische beleid voeren. In gesprek met Voetbal International vertelt Bruggink over zijn nieuwe job.

"Ik wil dingen graag zo goed mogelijk voorbereiden. Zo wil ik het, zo zie ik het voor me en zoveel tijd heb ik ervoor nodig", vertelt de nieuwe technische man bij FC Twente. Hij merkte al snel dat dat er niet in lijkt te zitten bij zijn nieuwe baan. "De wereld verandert snel, je moet flexibel kunnen zijn."

In eerste instantie zou Bruggink vanaf 1 juni meelopen met Jan Streuer, die samen met Ron Jans nóg een jaar door zou gaan. "Zo goed als een heel jaar zou ik meekijken en leren. Was de bedoeling", zegt Bruggink. Zowel Jans als Streuer besloten echter om deze zomer al te vertrekken, waardoor Bruggink nu al aan de slag mag. "Alles is naar voren geschoven toen Ron bekendmaakte komende zomer te zullen stoppen als trainer."

Het idee van een goede voorbereiding kon dus meteen de prullenbak in. "Toen moest ik wel even schakelen", geeft Bruggink toe. "Maar ik dacht ook: flexibel zijn, meedenken met de club. Het besluit van Ron verraste me. Ik had graag met hem samengewerkt, maar hij heeft anders besloten. Het is wat het is."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand