Bruggink vol lof: "Ik had al veel goede dingen over hem gehoord"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink denkt dat hij volgend seizoen een nog betere selectie op het veld heeft staan bij FC Twente. Wel geeft hij aan dat allerlei factoren een rol spelen.

Verslaggever Leon ten Voorde geeft aan dat Jans Steur altijd zegt: “Je moet elk seizoen ervoor zorgen dat de selectie beter wordt dan het jaar daarvoor.” Bruggink geeft aan dat hij denkt dat FC Twente dat volgend seizoen ook voor elkaar gaat krijgen. “Dat denk ik wel. Dat is in elk geval ons streven. Jan zegt ook altijd: geen paniek, er zijn spelers genoeg. Maar de kracht zit niet alleen in het halen. Had jij verwacht dat dit elftal beter zou zijn dan vorig seizoen? Succes heeft met zoveel dingen te maken”, vertelt hij is gesprek met Tubantia.

De technisch directeur legt daarna uit met wat voor factoren dat bijvoorbeeld te maken heeft. “Aan de ontwikkeling van het team, maar ook hoe de trainers naar bepaalde spelers kijken. Ik geloof heel erg in het team als geheel en dat heeft Joseph met zijn staf geweldig gemanaged.”

Hij noemt hierbij ook de naam van performance trainer Colin de Graaf. “Ik had al veel goede dingen over hem gehoord en het klopt allemaal. Hij brengt ons zoveel. Hij staat middenin de groep en boven de groep, brengt positiviteit, eist het maximale, is altijd bezig en is proactief. We hadden op de laatste speeldag ook iedereen fit”, besluit Bruggink.

Lees meer:
0 reacties