Bruggink wijst naar drietal: "Wordt als vanzelfsprekend ervaren"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink is de nieuwe technisch directeur van FC Twente, vanaf komend seizoen. Een van de belangrijke taken die hij heeft, is een nieuwe trainer aanstellen. Zelf heeft hij in ieder geval geen ambitie voor die vacature.

"Trainer worden heb ik nooit geambieerd, het beleidsmatige heeft altijd mijn interesse gehad", vertelt de oud-voetballer in gesprek met Voetbal International. "Ik kom hier natuurlijk uit de regio, ben een echte Tukker, een jongen van Het Diekman nog. Dit is een grote club, met een enorme aanhang."

"Ik vind het heel knap wat hier de afgelopen jaren is gebeurd", vervolgt hij. "Het ging dit seizoen over het kampioenschap. Over Twente in de top vijf. Het wordt als vanzelfsprekend ervaren. Maar kijk waar de club vandaan komt, hoe snel dat is gegaan", aldus Bruggink, die de complimenten geeft aan Ron Jans, Jan Streuer en Paul van der Kraan. Zij hebben volgens de nieuwe 'td' goed werk geleverd.

"Zij hebben iets kunnen uitstralen wat hier in de regio een heel belangrijk goed is: noaberschap. Dat je er bent voor elkaar. Daar staat deze club voor. Dat is de functie van FC Twente, in deze regio. In mijn ogen is dat echt het allerbelangrijkste. Het straalt ook af op het veld. Je ziet een verbinding tussen supporters en spelers."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand