Bruggink wil rechtsback naar FC Twente halen: "Redelijk snel"

Arnold Bruggink spreekt de FC Twente-fans toe in De Grolsch Veste
Arnold Bruggink spreekt de FC Twente-fans toe in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en dat betekende voor Gijs Smal, Naci Ünüvar en Myron Boadu hun laatste wedstrijd in het shirt van de club uit Enschede. De drie spelers werden een week eerder al uitgezwaaid in De Grolsch Veste na de ruime zege tegen FC Volendam. 

Technisch directeur Arnold Bruggink moet daardoor aan de bak in de komende weken. "Die plekken moeten we sowieso invullen, net als die van Joshua Brenet", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Dat hopen we redelijk snel te kunnen doen. Verder zitten we al goed qua spelers. Als er nog spelers weggaan, zullen we daarop anticiperen", verzekert hij. 

De Tukkers houden er rekening mee dat clubtopscorer Sem Steijn en international Michal Sadilek - die met Tsjechië komende zomer actief zal zijn op het EK in Duitsland - een transfer kunnen gaan maken. "Het is nu nog rustig, maar ik ben benieuwd wat er gaat loskomen na zo’n seizoen", aldus Bruggink, die vorige week al de transfer van Sayf Ltaief wist af te ronden. 

Wie moet de nieuwe rechtsback van FC Twente worden? In het verleden was Bart van Rooij in beeld, maar hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij NEC. Als we op Transfermarkt zoeken naar transfervrije spelers, dan passen namen als Timothy Fosu-Mensah (Bayer Leverkusen), Hidde ter Avest (FC Utrecht) en Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC) in het profiel. 

Lees meer:
0 reacties