Bruggink ziet groot verschil: "Brama zei het laatst nog tegen me"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © BSR Agency

FC Twente wist een topseizoen afgelopen weekend te bekronen door als derde te eindigen in de Eredivisie. Die plek geeft recht tot de derde voorronde van de Champions League. De herkenbaarheid van de ploeg uit Enschede heeft daarbij geholpen, zo denkt Arnold Bruggink.

"Het publiek dat zich kan vereenzelvigen met de spelers. Die genieten van de energie die het elftal uitstraalt. De wisselwerking tussen tribunes en veld. Dat is heel belangrijk, en past bij deze club", geeft de technisch directeur aan in gesprek met Voetbal International. Daarnaast was het voetbal in een groot aantal wedstrijden 'ook heel goed', zo zegt Bruggink.

Hij gaat verder: "Het went redelijk snel allemaal, af en toe moet ik ook tegen mezelf zeggen: Het is best bijzonder wat we presteren. We doen het nog beter dan afgelopen seizoen, hebben meer punten gehaald. En dat met een nieuwe staf. Joseph (Oosting, red.) had ons verteld hoe hij naar voetbal kijkt, hoe hij wil werken. De praktijk moet dan toch uitwijzen of dat ook lukt. Dat is vanaf het begin zo goed gegaan. Joseph past bij de club, bij de ambities die we nastreven" benadrukt de td.

Oosting is een trainer voor de lange termijn, daar twijfelt Bruggink niet aan. "Omdat hij heel erg naar de persoon kijkt. Joseph behandelt iedereen anders, omdat iedereen anders in elkaar zit. Ik denk dat dat ervoor zorgt dat je langer met elkaar kunt werken", zegt Bruggink. De gegarandeerde Europese wedstrijden tot in januari zorgen ook voor meer belasting. "Die nieuwe situatie gaat een groot verschil maken voor ons."

"Wout Brama zei het laatst nog tegen me: “Je speelt op donderdag honderd procent, op zondag voel je je tachtig procent, maar moet je óók honderd procent presteren”. Een prachtig podium voor spelers, om zich te ontwikkelen, om zich te testen tegen betere spelers. Die kansen willen we ze ook geven. En je wilt ook ruimte houden voor eigen jeugdspelers die doorkomen", aldus Bruggink, die zich niet rijk rekent met de nieuwe financiële situatie van de Tukkers. "Dat zou het allerdomste zijn wat we kunnen doen. Derde of vierde worden, is voor ons ook niet heel bepalend in wat we willen uitgeven. Sowieso moeten we nog twee voorrondes als je de Champions League wilt halen."

Lees meer:
0 reacties