Bruns beloond na herstel van peesblessure: "Een mooi vooruitzicht"

Alfons Sampsted, Max Bruns en Robin Pröpper
Alfons Sampsted, Max Bruns en Robin Pröpper Foto: © NESimages

Tegen NEC mocht Max Bruns opnieuw in de basis beginnen, nadat hij een volledige wedstrijd tegen PSV mocht spelen. Voorafgaand aan het duel, waarin hij in de 52e minuut met rood van het veld werd gestuurd, met RTV Oost.

"Dat heeft lang geduurd, te lang. Het was een peesblessure die heel lang aan bleef houden. Het ging echt met ups en downs. Dan kon ik er weer heel goed mee trainen en voetballen en dan was het weer te erg, waardoor het steken gaf in mijn knie en ik niet inzetbaar was. Dat heeft wel echt lang geduurd. Ik heb nu echt het gevoel dat ik erdoorheen ben, dus dat is positief", stelt Bruns.

De 21-jarige verdediger stond wederom in de basis tegen NEC, nadat Pröpper geschorst was na 5 gele kaarten en Mees Hilgers de hele week ziek was geweest. Of hij had gehoopt op zo'n situatie? "Dat niet, maar dan zijn er wel weer kansen voor mij. Dat besef ik al te goed. Die moet ik met beide handen aangrijpen."

Voor Bruns is het niet makkelijk met de concurrentie die er bij FC Twente is. "In bepaalde fases is dat best lastig. Je wilt natuurlijk het liefst gewoon alles spelen. Als je een langere tijd weinig wedstrijden speelt en vaak op de bank zit, is dat soms moeilijk, maar ik weet ook dat er wel kansen komen. Als die komen, moet je er staan. Dat probeer ik zo goed mogelijk in te vullen", concludeert de centrale verdediger.

Ook ligt er een nieuw contract klaar voor Bruns. "Als het goed is volgende week. Dat is een mooi vooruitzicht", besluit de verdediger, die tot medio 2027 gaat tekenen.

Lees meer:
0 reacties