Bruns debuteert in Jong Oranje: "Natuurlijk een droom die uitkomt"

Max Bruns tijdens zijn debuut in Jong Oranje
Max Bruns tijdens zijn debuut in Jong Oranje Foto: © Pro Shots

Max Bruns zal de oefeninterland tussen Jong Oranje en Jong Noorwegen niet snel vergeten. De verdediger van FC Twente maakte zijn officiële debuut voor de ploeg.

"Het was mooi. Natuurlijk is dit een droom die uitkomt. Dit is een doel dat je als kleine jongen al hebt", reageerde Bruns na afloop bij ESPN. "Dat je hier dan mag staan, dat is natuurlijk mooi. Natuurlijk is er de teleurstelling omdat je verliest, dat is jammer."

De verdediger kreeg wel een speciaal gevoel bij het horen van het Wilhelmus: "Ja, tuurlijk. Dan denk je wel van: dit is speciaal. Als je dat volkslied hoort en je kan het meezingen. Je speelt in het shirtje van Oranje, dat is wel mooi", zegt Bruns. Hij kende een tumultueuze week, na zijn fout tegen PSV. "Kan eigenlijk niet gebeuren, daar baal je wel van. Je zit daar even mee, maar dan moet je door", blikt de jongeling daarop terug.

Bruns vervolgt: "Daarna ging mijn focus hierop. Het helpt misschien wel dat je snel hierheen gaat. Je komt in een nieuwe omgeving, nieuwe jongens. Misschien helpt dat wel, om je focus weer ergens anders op te leggen, dan dat je nog steeds met je eigen team zit."

Ondanks die fout tegen PSV kent Bruns een geweldige periode, met een basisplaats bij nummer drie FC Twente. Hij blijft echter kritisch. "Ik ben kritisch op mezelf, ik eis veel van mezelf. Als je fouten maakt, dan ben je kritisch op jezelf. Dat moet dan gewoon beter. Daar baal je wel van, maar je moet door. Volgende keer moet beter zijn."

Lees meer:
0 reacties