Buijs gepikeerd na rode kaart: "Andersom zou hij hem niet geven"

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Danny Buijs was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Rob Dieperink bij FC Twente - Fortuna Sittard (2-0). De hoofdtrainer van Fortuna vond dat de scheidsrechter onterecht een rode kaart uitdeelde aan Rodrigo Guth.

"Als je de deze wedstrijden speelt, moet je een beetje geluk hebben met een scheids. In de eerste minuut kreeg Twente al meteen een vrije trap toen Sierhuis zijn lichaam erin zette bij een duel en iemand van hen ging liggen. Als je continu dat soort dingen tegen krijgt, dan wordt het heel lastig voor een club als wij."

Met name de gegeven rode kaart in de 35e minuut zat hem dwars. "Ik denk dat ze hem andersom niet zouden geven, daar hebben we het al veel vaker over gehad. Wij maken fouten en deze man heeft vandaag ook een hoop fouten gemaakt." Buijs zocht Dieperink in de rust op om verhaal te halen. "Het ging mij erom dat hij na drie minuten meteen voor een vrije trap floot bij een fantastisch duel. Hij had een theorie waarom het wel een overtreding was, maar bij een hoop andere wedstrijden in de Eredivisie fluiten ze er niet voor", aldus de hoofdtrainer van Fortuna Sittard in gesprek met ESPN.

Lees meer:
0 reacties