Buijs niet te spreken over scheidsrechter: "Ik dacht: zo vriend..."

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © BSR Agency

Danny Buijs is absoluut niet te spreken over het optreden van Rob Dieperink tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Fortuna Sittard. De Limburgse ploeg kwam al na 35 minuten met een man minder te staan, na twee gele kaarten voor Rodrigo Guth.

"Ik vond hem vanaf minuut één heel slecht in de wedstrijd zitten", zo maakt Buijs duidelijk in De Limburger. "Een flink aantal keer dacht ik: zo vriend, nu maak je een verkeerde beslissing. En die waren bijna allemaal in ons nadeel. Wil je er hier een wedstrijd van maken, kun je dat er niet ook nog eens bij hebben", aldus de Fortuna-trainer.

"Maar goed, we hebben allemaal wel eens een mindere dag. En misschien kijk ik wel door een gekleurde bril." Wat Buijs vond van de twee gele kaarten voor Guth? "Om voor twee van dit soort momenten beide keren geel te geven, vond ik erg zwaar", bleef de coach rustig. Hij gaat verder over de wedstrijd: "We hebben vooraf tegen de spelers gezegd: we moeten er zo lang mogelijk een wedstrijd van maken. Of we een resultaat halen zien we dan wel."

"Daar zijn we de eerste helft in geslaagd. We hadden alleen aan de bal beter moeten zijn. Dan is het zonde dat na rust zo snel die 1-0 valt. Daarna waren we niet meer in staat twee of drie keer tot een counter te komen", zag Buijs. "Bij een stand van 1-0 hoop je op die ene bal die goed valt. Het is jammer van de 2-0, anders had je in de laatste minuten nog alles of niets kunnen gaan spelen."

Hij was tevreden over de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam onder de moeilijke omstandigheden: "Maar ik sta hier ook met een teleurstellend gevoel. Je weet namelijk niet hoe het gegaan was als we negentig minuten lang de wedstrijd hadden kunnen spelen die we voor ogen hadden."

Lees meer:
0 reacties