Busby: "Bij FC Twente werden ze weleens lijstjesmoe van mij"

Patrick Busby
Patrick Busby Foto: © Orange Pictures

FC Volendam heeft Patrick Busby voor de komende drie seizoenen aangesteld als technisch directeur. De 51-jarige Haarlemmer was in het verleden onder meer werkzaam bij Ajax, HSV, FC Groningen en FC Twente. 

"In december heb ik mijn contract bij Twente opgezegd en ben daarna benaderd door algemeen directeur Frans ten Berge om bij FC Volendam te komen werken", blikt hij terug op de website van NH Nieuws. "Ik heb nagedacht of een functie als technisch directeur wat voor mij zou zijn. Ik heb  met mensen uit het vak gesproken en ben gerust gesteld dat ik het moest gaan doen", aldus Busby, die niet te veel wil oordelen over het werk van 'Team Jonk' in Volendam. 

"Vind ik moeilijk. Ik ken hun werkwijze en visie niet. Ze hebben natuurlijk wel iets goed gedaan", constateert hij. "Volendam is gepromoveerd en heeft zich in het eerste seizoen gehandhaafd in de eredivisie. Maar als je als team opstapt, laat je de club stuurloos achter. Iedereen deed hier zijn best, maar er was geen leiding. Zelf werk ik juist heel gestructureerd. In de scouting werk ik met lijstjes. Bij Twente werden ze wel eens lijstjesmoe van mij, maar dat leidt wel tot iets."

"Je bent je continue bewust van de namen en de keuzes die je moet maken. Het is één grote puzzel", vervolgt Busby, die al afscheid heeft genomen van FC Volendam-verdediger George Cox. "Ik verwacht dat er nog tussen de vijf en tien spelers zullen vertrekken. Dat is ook nodig om de selectie zowel sportief als financieel in balans te krijgen. We gaan met een kleinere selectie van 22 spelers werken, want het budget gaat terug van vier naar anderhalf miljoen euro."  

Lees meer:
0 reacties