Busby vindt nieuwe club in Nederland: "Een prachtige uitdaging"

Patrick Busby
Patrick Busby Foto: © Orange Pictures

FC Volendam heeft Patrick Busby aangesteld als technisch directeur, zo valt te lezen op de website van de Palingboeren. De 51-jarige Haarlemmer, die eerder werkzaam was bij FC Twente, heeft een contract voor drie seizoenen getekend. 

"De afgelopen dertig jaar heb ik veel geleerd als scout, in verschillende competities en op diverse continenten ben ik werkzaam geweest", blikt hij terug op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ook heb ik een aantal jaren als onafhankelijk scout gewerkt in Zuid-Amerika. Vanuit die rol heb ik ook de andere kant van de onderhandelingstafel ervaren. Ik hoop dat al deze ervaringen mij zullen helpen in mijn nieuwe rol als technisch directeur", aldus Busby.

"De afgelopen jaren heb ik als hoofd scouting bij FC Twente nauw samengewerkt met Jan Streuer in een situatie die vanaf de start vergelijkbaar is als bij Volendam: weinig budget, geen hoofdtrainer, geen hoofdscout en een selectie die een metamorfose moest ondergaan. Een prachtige uitdaging waar ik heel erg naar uit kijk", vervolgt hij enthousiast. 

“De afgelopen periode heb ik als adviseur de situatie van de club kunnen analyseren, een van de uitkomsten is dat de supporters het lokale karakter en de Volendammer identiteit hebben gemist. We gaan proberen om hier gehoor aan te geven zonder dat we onze sportieve ambities uit het oog moeten verliezen. Ons doel is om komend seizoen in de KKD aantrekkelijk voetbal te spelen waarbij de intensiteit van de uitvoering belangrijk is. Tegelijkertijd willen we vanzelfsprekend meedoen om een play-offplek.”

Lees meer:
0 reacties