Carel Eiting fit voor Ajax: "Kon ook negentig minuten spelen"

Carel Eiting heeft zijn eerste twee weken als FC Twente-speler erop zitten. De middenvelder, die overkwam van FC Volendam, is op zijn plek in Enschede.

"Het bevalt heel goed", zegt Eiting in gesprek met FC Twente TV. "Het is echt een hele leuke groep en omgeving met de mensen die hier rondlopen. Ik ga elke dag met plezier naar Twente. Ik kende al wat jongens en eigenlijk ken je elkaar ook van de wedstrijden, dus heel veel bekende gezichten."

Eiting had 'heel veel redenen' om voor FC Twente te kiezen. "Het team speelt de afgelopen jaren al heel goed. Er loopt veel kwaliteit rond en het is een hele sterke groep. En punt twee is de achterban en de club, alles wat daarbij komt kijken. Hoe groot het is. Het leek een hele mooie stap voor mij", aldus de middenvelder, die afgelopen vrijdag tegen FC Emmen zijn officieuze debuut al maakte.

"Ik speelde 75 minuten, maar kon ook negentig spelen", verklapt hij. "Dat betekent dat ik helemaal fit ben. Ik heb de afgelopen weken twee tot drie keer per dag voor mezelf getraind. En met het team heb ik vrijwel gelijk alles kunnen meedoen, dus dat voelt ook heel goed."

Eiting kan zondag tegen Ajax zijn officiële debuut voor FC Twente maken, ook nog eens tegen zijn oude club. "Dat is altijd speciaal, maar ik ben nu nog wel gefocust op presteren met FC Twente. Het is natuurlijk heel speciaal dat het tegen Ajax is, maar ik moet zorgen dat het team hier ook blij met me is. Daar zit de hoofdfocus op. Maar ik heb er zin in. Nu begint het officiële voor mij. Ik ben heel blij dat ik mijn steentje kan gaan bijdragen."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand