Castaignos blikt terug op FC Twente-tijd: "Dat was heel moeilijk"

Luc Castaignos bij FC Twente
Luc Castaignos bij FC Twente Foto: © Pro Shots

Luc Castaignos kwam in 2012 bij FC Twente terecht. De club uit Enschede was niet de eerste keus voor de inmiddels 31-jarige aanvaller, die destijds overkwam van Internazionale.

"Ik merkte gewoon dat ik weer moest gaan spelen", vertelt Castaignos in gesprek met 1908.nl. "Ik heb wel met Martin van Geel gekeken of een terugkeer naar Feyenoord tot de mogelijkheden behoorde, maar het financiële plaatje klopte weer niet. Inter was eerst van plan om mij te verhuren aan Gladbach, maar daar lag mijn voorkeur niet. Die lag in Nederland. Ik wilde weer spelen, minuten maken en scoren, want dan komt Gladbach vanzelf weer."

Uiteindelijk viel de keuze dus toch op FC Twente. "Een rustige omgeving, weg uit mijn comfortzone, weinig afleiding", legt Castaignos uit. "Twente was twee jaar voor ik arriveerde nog kampioen geworden. Dus je hoopt op het spelen van Europees voetbal, Champions League een keer. Uiteindelijk heb ik ook veel gespeeld en doelpunten gemaakt. Sommige wedstrijden waren natuurlijk leuker dan andere, maar voor mijn ontwikkeling was het een belangrijke stap."

Castaignos speelde met FC Twente bij zijn oude club Feyenoord en won met maar liefst 1-4 in De Kuip. "Ik heb nooit gejuicht tegen Feyenoord. Het was apart om De Kuip, waar het publiek bij mijn doelpunten altijd uit z'n dak ging, opeens stil te moeten spelen. Uiteindelijk, hoe je het ook wendt of keert, support ik gewoon Feyenoord. Het was heel moeilijk op dat moment, maar je moet gewoon je werk doen", aldus de spits, die inmiddels bij 1. FC Magdeburg in de Tweede Bundesliga speelt.

Lees meer:
0 reacties