Cerny belangrijk: "Hopelijk is dat iets wat mij terug kan brengen"

Vaclav Cerny bedankt de supporters
Vaclav Cerny bedankt de supporters Foto: © Pro Shots

Dankzij Vaclav Cerny mag FC Twente blijven hopen op deelname aan de Conference League. De invaller scoorde de aansluitingstreffer tegen Fiorentina: 2-1.

Door zijn goal is er volgende week in De Grolsch Veste nog van alles mogelijk. Cerny begon in Florence op de bank en zag vanaf daar dat FC Twente het moeilijk had tegen Fiorentina.

"Ze waren gewoon heel scherp en hadden een duidelijke plan. Maarja, in dit soort potjes kan je dat wel verwachten, met het publiek erachter. Het was voor ons gewoon heel anders, het was aanpassen", zegt hij bij RTV Oost.

In de tweede helft hadden de Tukkers de zaken beter op orde: "Door kleine aanpassingen werd het beter. We durfden meer en er kwam meer rust. Daardoor konden we meer aan de bal komen. Zij waren minder in de tweede helft."

Halverwege de tweede helft maakte Cerny de belangrijke 2-1. "Het is een belangrijke goal voor het team en daardoor neem je een iets beter resultaat terug mee naar Enschede. Voor mij is het een goal die wel fijn voelt."

De afgelopen weken ontving de aanvaller kritiek, maar daar wil hij weinig over kwijt: "Ik heb geen zin om dat uit te leggen, want dat is iets wat in mijn hoofd afspeelt. Het heeft te maken met de keuzes."

"Het vertrouwen die je krijgt, of niet krijgt. Ik moet sterk zijn en iedere keer als zoiets gebeurt, zoals vandaag met die goal. Hopelijk is dat iets wat mij terug kan brengen", gaat Cerny verder.

Over de return is hij positief. "Dit is geen slecht resultaat om mee te nemen. Ik verwacht volgende week een hele andere wedstrijd. Met volle bak het publiek erachter."

"Dat weten we allemaal, hoe dat bij ons gaat. Laten we er een speciale avond van maken, want ik denk zeker dat het mogelijk is", besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand