Cerny geniet in De Grolsch Veste: "Deze hele avond is voor hem"

Cerny balt zijn vuist na de goal tegen FC Groningen
Cerny balt zijn vuist na de goal tegen FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Twente won woensdagavond in eigen huis met 3-0 van FC Groningen, terwijl FC Utrecht op het nippertje gelijk wist te spelen tegen AZ: 2-2. De Tukkers gaan daardoor definitief Europa in en doelpuntenmaker Vaclav Cerny was na afloop dan ook ontzettend trots.

"Dit is het totale plaatje. Je kan er veel of weinig over zeggen, maar dit is prachtig", vertelt hij voor de camera van RTV Oost. "Ik kom van ver dit jaar. Ik heb gestreden en ben heel blij dat ik belangrijk kon zijn met de eerste goal. Dat is voor mij natuurlijk fantastisch, maar als je ook de score kan openen en daarmee de wedstrijd naar ons toetrekken. Ik ben heel blij met wat er vandaag gebeurd is", aldus Cerny.

Na zijn openingstreffer toonde Cerny het shirt van Lukoki, die deze week overleed. "Eigenlijk wist ik al heel goed wat ik wilde gaan doen als ik zou scoren en dat was het shirtje van Jody ophalen en dat was de bedoeling", vervolgt de vleugelaanvaller, die voor de aftrap 'kippenvel' had bij het emotionele eerbetoon aan de voormalig FC Twente-speler. "Ik had het heel zwaar, net als de rest. Het raakt je gewoon en dan moet je dat eigenlijk binnen een minuut omdraaien in een kracht en dat hebben we zeker gedaan. Deze hele avond is voor hem."

Lees meer:
0 reacties