Cerny heeft 'mentaal probleem': "Dan kan je hem niet opstellen"

Vaclav Cerny
Vaclav Cerny Foto: © Orange Pictures

Vaclav Cerny mocht zondagmiddag in de basis beginnen bij FC Twente. De vleugelaanvaller viel echter flink tegen in het uitduel met NEC.

"Cerny kreeg zondag de kans en dat was toch wel eventjes heel erg schrikken", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Die jongen kan in aanleg zo goed voetballen. Dat heeft hij bij Ajax laten zien, toen hij doorbrak. En dat heeft hij laten zien in zijn eerste periode bij FC Twente, tot aan zijn knieblessure. Vorig jaar wilde hij zich heel geforceerd bewijzen, dat zit enorm in hem. Later werd het iets beter."

Cerny maakte echter nog geen onuitwisbare indruk. "In de voorbereiding verbaasde het me niet dat hij koos voor Daan Rots. Maar als je hem dan zondag zag voetballen, dat is wel even schrikken. Dat is bij hem mentaal", meent Ten Voorde. "Als ballen een meter van zijn voet springen, hij ballen achter de man inspeelt, zoveel balverlies heeft... Cerny moet echt tot rust gemaand worden. Daar zijn ze bij FC Twente echt wel mee bezig van: jouw kans komt wel, je kunt zo goed voetballen."

"Maar hij zit zo in die overdrive, in het forceren, dan zit hij zichzelf in de weg", vervolgt Ten Voorde. "Dat is echt zo zonde om te zien. Het is zo'n goede voetballer en hij heeft zoveel potentie. Maar zoals hij zondag speelde, dan kan je hem niet opstellen. Rots speelde in Belgrado ook niet goed hoor, maar die heeft wel een klik met Brenet en weet precies wat er met Van Wolfswinkel moet gebeuren. Daarin is hij echt van waarde."

"Het zal voor Cerny weer een knauw zijn, maar daar moeten ze echt mee aan de slag. Hij kan gewoon heel goed voetballen, maar zoals hij tegen NEC speelde kan echt niet. Hij verwacht zoveel van zichzelf en dan komt er blijkbaar een blokkade, dat is doodzonde", besluit de clubwatcher.

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand