Cerny keert sterker terug: "Kwam 5,5 kilo aan spiermassa aan"

Vaclav Cerny
Vaclav Cerny Foto: © NESimages

Vaclav Cerny hoopt in de tweede seizoenshelft weer echt van waarde te worden voor FC Twente. De Tsjechische aanvaller is volledig hersteld na een zware knieblessure.

Cerny had gehoopt tegen SC Heerenveen weer op te mogen draven, maar een positieve coronatest gooide roet in het eten. "Een vreemde start van het jaar", reageert hij in gesprek met het Tsjechische iSport. "Maar ik was klachtenvrij en kon tenminste thuis trainen. Ik zat alleen niet bij het team. Dat was klote. Ik heb de hele winter doorgetraind om een goede start te maken en nu heeft dit me tegengehouden."

"Wat kan ik eraan doen? Ik denk dat het iedereen kon overkomen", aldus Cerny, die woensdagavond weer terugkeert in de selectie voor het bekerduel met AZ. "Met mijn knie is alles in orde. Nu na de winterstop kom ik zeker terug. Ik zal vechten om mijn basisplaats terug te krijgen."

"Ik ben blij dat je het opmerkt, ik zie het als compliment."

Cerny moest in totaal negen maanden revalideren, precies zoals hij voorspelde. "Het is gelukt, maar niet veel mensen weten dat we er ongeveer in de vijfde maand na de blessure achterkwamen dat er iets aan de hand was met mijn knie. Dus in de zomer had ik een ander traject, waarbij ze er wat bloed uit hebben gehaald. Maar toch kon ik precies op het moment terugkomen als gepland."

De aanvaller lijkt veel meer spieren te hebben dan voor zijn revalidatie. "Ik ben blij dat je het opmerkt, ik zie het als compliment", lacht Cerny. "Maar ik ben elke dag in de sportschool geweest. Ik moest wel voorzichtig zijn en het niet overdrijven."

"Ik had de juiste mensen om me heen om ervoor te zorgen dat het niet averechts zou werken. Uiteindelijk kwam ik 5,5 aan spiermassa aan, terwijl het vetpercentage hetzelfde bleef", aldus Cerny, die zijn topsnelheid niet verloren is. Dat werd bij FC Twente namelijk onlangs gemeten op 36 kilometer per uur.

Weet FC Twente het bekerduel te winnen van AZ? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.45x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 49 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties