Cerny krijgt advies: "Hij moet niet zo overgevoelig zijn soms"

Václav Černý
Václav Černý Foto: © Pro Shots

Tijmen Van Wissing is ondanks de huidige prestaties niet lyrisch over Václav Černý: "Hij maakt een wisselvallig seizoen door. Af en toe is ie gewoon een serie van wedstrijden 'de man', de meest gevaarlijke man ook voorin bij FC Twente. Maar bij PSV uit vond ik hem heel matig. Had hij heel veel balverlies. Dat past natuurlijk wel een beetje bij zijn spel."

Toch ziet Van Wissing ook de positieve punten van Černý: "Hij is wel opportunistisch, dynamisch en probeert altijd wel de actie te zoeken. Maar nu ging hij eindelijk een keer buitenom. Hij gaat wat mij betreft iets te vaak binnendoor. Dat was wel de opening van deze wedstrijd. Het zat wel een beetje op slot, slecht verdedigd door Cox, maar uiteindelijk wist Černý uiteindelijk met twee geweldige acties de wedstrijd open te breken", vervolgt de analist bij De Oosttribune van RTV Oost.

Gevraagd naar waarom Černý vaker buitenom dan binnendoor moet geeft Van Wissing aan: "Hier zag je dat er dubbele dekking aan de binnenkant was, en de opening lag toch echt buitenom en die wist ie te vinden. Jan Van Staa die ook aanwezig is vult aan: "Als ie dat ook nog een beheerst, wordt het voor de verdediging steeds lastiger. Voorheen dribbelt ie, dribbelt ie, dribbelt ie... en zoekt ie de combinatie met de spits heel vaak. Als je dat kan afwisselen, dat heeft ie laten zien nu." Van Wissing neemt het woord over en besluit: "Hij heeft zoveel kwaliteit in zich, maar hij moet niet zo overgevoelig zijn soms", besluit Van Wissing in de studio van RTV Oost.

Černý na afloop van de overwinning in Sittard tegenover RTV Oost reactie op de kritiek op hem: "Voor mij mag er kritiek zijn, dat is allemaal prima. Maar ik heb mezelf bewezen dat ik ertegen kan. Soms heb ik mijn eigen mening over de kritiek, maar dat is niet relevant. Ik neem het graag aan en leer ervan. Wat ik kan doen is reageren in de volgende wedstrijden en dat heb ik in de afgelopen twee wedstrijden zeker gedaan en als het aan mij ligt wil ik dit vasthouden", besluit Černý.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand