Cerny over thuisvoordeel: "Fijn om hier te spelen, elke keer weer"

Vaclav Cerny viert zijn doelpunt tegen FC Utrecht
Vaclav Cerny viert zijn doelpunt tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Vaclav Cerny was na afloop van het duel tussen FC Twente en FC Utrecht natuurlijk tevreden. De Tsjech scoorde het openingsdoelpunt en werd uitgeroepen tot KPN Man of the Match. Toch blijft de aanvaller met beide benen op de grond.

"We moeten gewoon normaal blijven doen", reageert de doelpuntenmaker voor de camera van ESPN. "We zijn hier heel sterk en dat laten we iedere week zien. Het voelt gewoon heel fijn om hier te spelen, elke keer maar weer. We willen graag naar boven kijken en als we onze wedstrijden blijven winnen, dan kan dat ook. Ik zelf kijk totaal niet naar de concurrentie en wedstrijd per wedstrijd afvinken."

Cerny kreeg na een half uur een tik tegen zijn knie, wat toch een schrik-reactie opleverde bij de Tsjech, die natuurlijk een flink verleden heeft met knieblessures. "Ik schrok inderdaad ook even. Het is helemaal niet bewust, maar zo'n nop tegen je knie... Helemaal met mijn knieën... Ik heb het eruit gelopen en ik ben nu wel weer oké. Daarna is het wel weer prima. Het was ook geen beweging, maar gewoon die nop er op. En dat koude weer helpt dan ook niet."

"Het was een prachtige bal en ik neem hem heel goed mee. Ik keek waar de ruimte lag en dan moet je scherp zijn. We loeren op dit soort momenten en het was een belangrijk moment om op voorsprong te komen" aldus Cerny, die zelf ook vindt dat hij twee keer had moeten scoren. "Helemaal mee eens. Ik doe alles goed, maar hij gaat er niet in."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand