Cerny scoort eerste interlanddoelpunt, Zerrouki speelt gelijk

Vaclav Cerny
Vaclav Cerny Foto: © Orange Pictures

Vaclav Cerny en Ramiz Zerrouki hebben woensdagavond beiden een vriendschappelijke interland afgewerkt. Vaclav Cerny kende met Tsjechië geen enkele moeite met de Faeröer Eilanden (5-0, red.), terwijl Ramiz Zerrouki met Algerije gelijkspeelde tegen Mali (1-1, red.).

Vaclav Cerny - Tsjechië

Cerny mocht in de basis starten met Tsjechië en dit leverde hem in de eerste helft meteen een hoogtepunt op. De buitenspeler van FC Twente zette de 4-0 voorsprong in de 42ste minuut op het scorebord. Het is voor Cerny zijn eerste interlandgoal namens de Tsjechen. Het duel zou eindigen in een 5-0 overwinning voor de Tsjechen. Cerny werd in de rust gewisseld.

Doelpuntenmakers Tsjechië: Mojmir Chytil (3), Vaclav Cerny (1) en Patrizio Stronati (1).

Ramiz Zerrouki - Algerije

Ramiz Zerrouki mocht in de basis starten bij Algerije in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mali. De middenvelder van FC Twente ging met zijn ploeg, door een doelpunt van Riyad Mahrez, met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Diezelfde kleedkamer hoefde Zerrouki echter niet meer uit te komen, aangezien hij in de rust werd vervangen door Ismaël Bennacer. In de tweede helft scoorde Mali de gelijkmaker en zou de wedstrijd eindigen in een 1-1 gelijkspel.

Doelpuntenmaker Algerije: Riyad Mahrez.
Doelpuntenmaker Mali: Mamadou Fofana.