Cerny terug bij FC Twente: "Hij heeft maar drie dagen meer vrij"

Vaclav Cerny namens Tsjechië in duel met Koke
Vaclav Cerny namens Tsjechië in duel met Koke Foto: © Orange Pictures

Vaclav Cerny heeft zich maandag weer op het trainingsveld bij FC Twente gemeld. De vleugelaanvaller kwam op eigen voorspraak eerder naar Hengelo om te beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Leon ten Voorde
Ten Voorde: "Op eigen verzoek begint hij een paar dagen eerder" Lees ook

Cerny was deze maand nog actief met de nationale ploeg van Tsjechië en had dus een korte vakantie. "Er was niet veel tijd om te rusten", vertelt hij in gesprek met iSport.cz. "Ik had een week voor de interlands en ongeveer vijf dagen erna. Dat is niet echt een vakantie. Er is niets aan te doen, zo gaat dat soms in het voetbal."

"Sada (Michal Sadilek, red.) komt donderdag terug op de training en hij heeft een heel ander seizoen achter de rug dan ik", relativeert Cerny. "Hij speelde veel wedstrijden, terwijl ik terugkwam van een blessure. En hij heeft maar drie dagen meer vrij dan ik. Aan de andere kant is het goed dat ik er niet te veel uit zal zijn en meteen weer kan gaan."

Cerny maakte na twee jaar zijn rentree bij Tsjechië en vond het juist mooi dat hij weer kon voetballen. "Ik stond te popelen om ze te vertegenwoordigen, vooral omdat de uitnodiging na lange tijd kwam. Ik was enthousiast, maar ik zal niet liegen, het was niet makkelijk. We hadden heel wat vluchten, plus elke dag trainen..."

De 24-jarige aanvaller kwam tweemaal in actie tegen Spanje (2-2 en 2-0 nederlaag). "Ik heb maar twee wedstrijden gespeeld, maar mijn lichaam voelt het. Ik ga niet klagen, hoor. Het waren wedstrijden waarin ik me kon meten met spelers van topniveau, waar ik door blessureleed een tijdje uit ben weggevallen. Ik ben blij dat ik terug ben bij het team."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand