Cerny: "We willen het heel graag, dat moet uitgesproken zijn"

FC Twente viert de overwinning
FC Twente viert de overwinning Foto: © Pro Shots

Een maand geleden werd FC Twente nog genoemd als één van de kampioenskandidaten. Die status is de club uit Enschede inmiddels ontvallen. Toch geven Robin Pröpper en Vaclav Cerny aan dat er nog voldoende te winnen is, dit seizoen.

Voor FC Twente was de overwinning op Fortuna de derde uitzege van het seizoen. "Daarom zijn we ook geen kampioenskandidaat", zegt Pröpper bij ESPN. "We hebben in een periode gezeten waarin het even niet meezat. Ik denk dat we nu wel op de juiste momenten scoren en de wedstrijd volwassen uitvoetballen. Dat hebben we eigenlijk gemist, zeker in uitwedstrijden. Als je überhaupt naar boven wil kijken, moet je veel meer uit winnen. Maar gelukkig is dat nu gelukt."

"We hebben redelijk vroeg al gezegd dat we van iedere tegenstander kunnen winnen, mits wij het juiste op de mat leggen", gaat de aanvoerder verder. "Tegen Fortuna was dat er, bij vlagen was het ook moeilijk, maar we wonnen wel duels en pakten tweede ballen. Dat moet je hebben, dan kun je punten pakken en volgende week ook van AZ winnen. Dan kun je misschien weer naar boven kijken, maar het gat is heel groot. Het is een hele hoop 'misschien', laten we eerst wedstrijd voor wedstrijd kijken en dan zien we wel weer."

Vaclav Cerny geeft aan dat het wel begint met geloof in eigen kunnen. "Er moet geloof zijn. Dat we het uit handen hebben gegeven, is ook duidelijk. Alleen we hebben nog negen wedstrijden te gaan. We willen het heel graag, dat moet uitgesproken zijn. Uiteindelijk is het doel Europees voetbal, dat kan via de vierde plek, maar ook via de play-offs. Dat moet ons doel zijn", geeft de aanvaller aan.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand