Champions League in Twente: "Bonus van bijna vijf miljoen euro"

Joseph Oosting klapt
Joseph Oosting klapt Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen weekend met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en daardoor staan de Tukkers na 34 competitiewedstrijden op een knappe derde plek. De ploeg van trainer Joseph Oosting komt daardoor in de derde voorronde van de Champions League terecht. 

"FC Twente zit op 22 juli bij de loting bij de ongeplaatste clubs in Q3. De eerste wedstrijd in Q3 wordt gespeeld op 6 augustus. Als FC Twente die doorkomt, dan wachten de play-offs en is de club verzekerd van een bonus van bijna vijf miljoen euro", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde op de website van Tubantia

"FC Twente speelt bij uitschakeling sowieso in de groepsfase van de Europa League", besluit de verslaggever, die weet dat de club uit Enschede onder andere clubs als Benfica en Glasgow Rangers kan treffen. Ook Slavia Praag, FC Salzburg, FC Lugano, Dynamo Kiev en Partizan Belgrado zijn mogelijke tegenstanders. 

NOS heeft de financiële scenario's inmiddels ook geschetst. "Als Twente wordt uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League, ontvangt het een ton aan premie. Eliminatie in de play-offs levert 5 miljoen euro op. Bij deelname aan de groepsfase komt er gegarandeerd 18,6 miljoen naar Enschede."

Deze bedragen kan FC Twente dus in de Champions League en Europa League verdienen:

  • 3e voorronde Champions League: 100.000 euro
  • play-offs Champions League: 5.000.000 euro
  • groepsfase Champions League: 18,6 miljoen euro

Volgens het Eindhovens Dagblad ontvangen de Tukkers in de groepsfase van de Europa League minimaal zo'n 10 tot 11 miljoen euro

Lees meer:
0 reacties