FC Twente kan Chery transfervrij oppikken: "Moeilijke beslissing"

Tjaronn Chery bij NEC
Tjaronn Chery bij NEC Foto: © BSR Agency

Tjaronn Chery vertrekt bij Maccabi Haifa. De 35-jarige smaakmaker, die sinds de winterstop bij NEC speelt, vertrekt na vijf jaar uit Israël.

Chery streek in de zomer van 2019 neer bij Maccabi Haifa. Daar kende hij successen. Zo werd de middenvelder meerdere keren kampioen, won hij de beker en tweemaal de Israëlische Super Cup. Mede vanwege de onveilige situatie in Israël en de gezondheid van zijn zoontje koos Chery voor een terugkeer naar Nederland.

Hij werd destijds gelinkt aan SC Heerenveen, maar tekende bij NEC. "Het verlaten van deze geweldige club na vijf ongelooflijke jaren is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen", schrijft Chery op Instagram. "Als aanvoerder heb ik mijn hart en ziel in elke wedstrijd gestort en elk moment gekoesterd met deze ongelooflijke club. Hoewel ikzelf misschien verder ga, zal een stukje van mijn hart altijd hier blijven. De liefde voor dit team zal nooit vervagen."

Het is onbekend waar Chery zijn carrière gaat vervolgen. NEC is volgens De Gelderlander met de smaakmaker in gesprek over een langer verblijf, maar een akkoord ligt er nog niet. Ondertussen heeft ook Royal Antwerp haar interesse kenbaar gemaakt.

Lees meer:
0 reacties