Chris Woerts: "FC Twente, daar hangt de hele regio aan vast"

Chris Woerts
Chris Woerts Foto: © Pro Shots

Vitesse staat aan de rand van de afgrond. Zowel op financieel als sportief vlak zijn het hele donkere dagen voor de Arnhemmers. Ester Bal, voormalig persvoorlichtster van Vitesse, wordt ziek van het idee dat de club wellicht binnenkort niet meer bestaat.

"Iedereen blijft hangen in de schuldvraag hoe het zover heeft kunnen komen", vertelt Bal aan het Algemeen Dagblad. "Maar dat is totaal niet meer interessant. Het volk moet opstaan. Voor de club. Voor de stad. Het is nu aan de Arnhemmers, en de mensen uit het achterland, om te laten zien dat de club bestaansrecht heeft. Koop seizoenkaarten, zorg dat het stadion vol komt", adviseert ze.

"Het is jammer dat het initiatief niet uit de inwoners zelf komt. Zo zou het niet moeten zijn", constateert Bal. "Je bestaat als club voor je omgeving. Toen FC Twente dreigde om te vallen, ging de hele regio erachter staan. Dat kweekt sympathie. Als we niets doen, heb je straks niks meer en word je een saaie kutstad. Vitesse is een gegeven voor Arnhem. Al zo lang. En dat mag niet verdwijnen.”

Sportmarketeer Chris Woerts analyseert de economische situatie bij de voetbalclubs. "Economen schermen graag met dikke rapporten dat een profclub van grote betekenis is voor een stad of regio, maar dat valt in de praktijk tegen. Dat geldt alleen voor de allergrootsten, zoals Ajax en Feyenoord. Misschien FC Twente, waar een hele regio aan hangt. Maar Vitesse heeft die status niet. De club heeft jaren boven zijn stand geleefd. Arnhem heeft bovendien nog genoeg om zich mee te afficheren als Vitesse er niet meer is", aldus Woerts.

Lees meer:
0 reacties