Cleonise nu tegen FC Twente: "Twee jaar bijna geen goal gemaakt"

Denilho Cleonise
Denilho Cleonise Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk. De Tukkers kunnen in het Mandemakers Stadion uitstekende zaken op de ranglijst doen.

"Een jaar geleden hadden we gezegd: een angstgegner. Maar vorig jaar wonnen ze daar met 0-5 tegen Joseph Oosting, die nu terugkeert in Waalwijk", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Met Godfried Roemeratoe waarschijnlijk in de basis, opgeleid bij FC Twente. En met Denilho Cleonise, die twee jaar bijna geen goal gemaakt heeft bij FC Twente. Maar die heeft daar een basisplaats."

"Je bent al heel gauw geneigd dat je denkt dat FC Twente daar gaat winnen", vervolgt Ten Voorde. "En ze moeten daar winnen. En als je kijkt wat voor week eraan komt met twee thuiswedstrijden, tegen Vitesse en SC Heerenveen. Stel dat je daar zondag wint, dan kan je alle superlatieven uit de la gaan trekken. Maar eerst zondag maar. FC Twente is het aan z'n stand verplicht om te winnen. Je gaat een keer tegen een zeperd aanlopen, maar met de week in het vooruitzicht denk je wel: mmm, nou... Het is niet onmogelijk. Dan kan je maar zo een historische kampi.. eh seizoenstart hebben", aldus Ten Voorde, die op een 1-3 zege rekent.

Lees meer:
0 reacties