"Co Adriaanse dichtte het broekie al specifieke kwaliteiten toe"

Steven Berghuis in gesprek met Co Adriaanse
Steven Berghuis in gesprek met Co Adriaanse Foto: © Pro Shots

Ajax won afgelopen weekend in eigen huis met 5-0 van FC Twente en Johan Inan was na afloop onder de indruk van Steven Berghuis. De creatieve linkspoot speelt tegenwoordig links op het middenveld bij de club uit Amsterdam.

"Door de vele positiewisselingen tijdens wedstrijden is een nieuwe plek nooit helemaal nieuw", schrijft hij op de website van het Algemeen Dagblad. "In het geval van Berghuis is dat zeker niet zo. Voormalige Twente-trainers laten weten dat hij van origine juist een linkshalf is. Ruim tien jaar geleden dichtte Co Adriaanse het broekie al specifieke kwaliteiten toe", blikt Inan terug.

"Tegen Heracles, Vitesse en FC Twente behoorde Berghuis tot de absolute uitblinkers", vervolgt hij. "Wie niet beter wist, vermoedde dat hij zich al jaren als spelverdeler op het middenrif begaf. Berghuis was continu aanspeelbaar, vormde een ingespeeld trio met Daley Blind en Dusan Tadic, gaf de opbouw vorm en stond ook defensief zijn mannetje", constateert Inan, die merkt dat Berghuis 'volledig geacclimatiseerd' is bij Ajax.

"Dat uitgerekend hij het publiek tegen Vitesse, in een week waarin Ajax in brand stond, opzweepte, kan daarvoor als bewijs worden gezien. Tijdens het korte trainingskamp in Portugal bleek hij zich al als een vis in het water te voelen", legt hiju uit. "Niet alleen doordat verschillende teamgenoten naar hem toetrokken, maar meer nog omdat Berghuis in Quinta do Lago onophoudelijk teamgenoten instrueerde en motiveerde", besluit Inan.


Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand