Jan van Halst krijgt kritiek: "Hij deed in Enschede alles fout"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

FC Twente-clubwatcher Leon ten Voorde merkt op dat de recente benoeming van Jan van Halst en John van 't Schip in belangrijke functies bij Ajax voor verbazing zorgt in Enschede. Hij wijst erop dat dit duo eerder niet succesvol was bij FC Twente en dat het bij Ajax ook geen succes wordt.

"Het blijft bijzonder dat de belangrijkste functies bij de grootste club van het land worden ingenomen door twee mensen die er bij FC Twente niets van bakten. Ajax laten leiden door John van ’t Schip en Jan van Halst: dat is zoiets als de dronken matroos tijdens de storm het stuurwiel in handen geven", aldus de harde woorden van Ten Voorde in zijn column voor TC Tubantia.

"Laten we het erop houden dat Scott Booth 23 jaar geleden niet echt onder de indruk was van John van ’t Schip", De journalist vervolgt en geeft toe dat Van 't Schip zich in de tussentijd wellicht heeft kunnen ontwikkelen. "Maar tegelijkertijd weet je dat voetballers dit nooit over Arne Slot, Peter Bosz en Erik ten Hag hebben gezegd toen zij net waren begonnen."

Ten Voorde benadrukt dat hij Van 't Schip het allerbeste gunt. "Maar je hebt stadions vol met aardige mensen, is me ooit eens verteld door een wijs persoon, dus daar win je de oorlog niet mee. Wie te licht is bevonden voor FC Twente kan niet de boel redden bij Ajax", zo stelt de journalist.

Ten Voorde vervolgt zijn tirade en stelt dat ze in Enschede hun lach niet in kunnen houden. "In De Grolsch Veste kunnen ze hun lachen niet inhouden als ze naar de Arena kijken waar hun voormalige commercieel- en technisch directeur aan de knoppen draait. Van Halst deed in Enschede alles fout, met als gevolg een degradatie, maar dook opeens op bij het grote Ajax om daar als lid van de Raad van Commissarissen over het technisch apparaat te waken. Op basis van wat?"

Lees meer:
0 reacties