Contact tussen Ziyech en Malki bekoeld: "Is voor mij heel belangrijk"

Hakim Ziyech omhelst Jacob Malki
Hakim Ziyech omhelst Jacob Malki Foto: © Orange Pictures

Jacob Malki is al 25 jaar in dienst van FC Twente. De 64-jarige materiaalman van de club uit Enschede is de langstzittende materiaalman van Nederland en is niet meer weg te denken bij de club uit Enschede.

Malki zag vele spelers komen en gaan. Met sommige heeft hij nog goed contact en soms krijgt hij een aandenken. Zijn mooiste? "Dat is een shirt van Sevilla dat Luuk de Jong vorig jaar heeft opgestuurd", zegt Malki in gesprek met TC Tubantia. "Van alle spelers in het buitenland heb ik met Luuk nog het meeste contact. Ja, ik ben daar heel gevoelig voor."

De materiaalman heeft echter geen contact meer met clubtopscorer Blaise Nkufo en een sterspeler als Hakim Ziyech, met wie hij in Enschede warm contact had. "Ik verwacht soms misschien wel iets teveel van een speler als hij mij na jaren weer tegenkomt. Ik kan dan best teleurgesteld zijn als iemand zegt 'hoi Jacob' en dat is het."

"Mensen uit het Midden-Oosten hebben nou eenmaal wat meer warmte. Menselijkheid is voor mij heel belangrijk. Dat zit in mijn lichaam, in mijn bloed", aldus Malki, die bij FC Twente wel gewaardeerd wordt en zelfs een eigen muurschildering op het stadion heeft. "Voor de supporters ben ik een held", weet hij. "Maar ik doe mijn werk voor FC Twente, dat is het."

Weet FC Twente zaterdag te winnen bij Willem II, dat al negen keer op rij verloor? Bij BetCity krijg je maar liefst een quotering van 2.20 bij een zege van FC Twente! Registreer je hier en verdubbel ruim je inzet! Je krijgt ook nog een gratis Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Lees meer:
0 reacties