Daan Rots baalt na winst: "Dan komt er toch zo'n moment, zonde"

Daan Rots scoort tegen Heerenveen
Daan Rots scoort tegen Heerenveen Foto: © Pro Shots

FC Twente kan zich volgende week verzekeren van deelname aan de voorronde van de Champions League. Afgelopen zondag won met in een bijzonder duel met 7-2 van FC Volendam.

Rots blikt terug op het knotsgekke duel. "Ik zei het al in de rust, wat is dit dan weer? Zeven goals, een penalty die uiteindelijk niet doorging en een afgekeurde goal van hun. Alles zat erin volgens mij de eerste helft. Het was wel een bizarre eerste helft, maar voor het publiek wel heel mooi om te zien denk ik." Over de VAR had Rots ook nog wat te zeggen. "Eerst denk je kom op, we moeten vandaag doelsaldo werken. Volendam kon vrij voetballen omdat ze al gedegradeerd zijn, maar je mag geen goals weggeven."

Rots ziet in dat zijn ploeg scherper had moeten beginnen. "Eerst die afgekeurde en de eerstvolgende ging er ook in. Dan denk je: 'jongens, we moeten scherper zijn'. In de warming-up waren we echt scherp en dachten vandaag gaan we knallen. Dan komt er toch zo'n moment, dat is zonde. Maar het is belangrijk dat als zulke momenten gebueuren dat je snel weer een tegengoal maakt. Dat gebeurde twee keer en dat was belangrijk."

Lars Unnerstall werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar, een prijs die Daan Rots ook wel had willen hebben. Rots: "Het is natuurlijk een mooie prijs om erbij te hebben, hij is een bescheiden Duitser eigenlijk. Hij heeft ons heel vaak gered en mega goede reddingen gemaakt. Als je hem aan hem geeft dan kan niemand er wat van zeggen. Ik baal er niet van, we hebben de beste keeper van de Eredivisie. Natuurlijk kan je die prijs aan hem geven", besluit Rots.

Lees meer:
0 reacties