Daan Rots brengt 'opvallende' kwaliteiten: "Dat is geen toeval"

Sem Steijn en Daan Rots juichen
Sem Steijn en Daan Rots juichen Foto: © Pro Shots

Daan Rots maakte zaterdag in het duel met Sparta Rotterdam namens FC Twente de 1-0 en was zeer belangrijk bij de 2-0. Leon ten Voorde weet de buitenspeler op waarde te schatten.

"Zaterdag was hij heel belangrijk. Hij maakt de 1-0, een knappe kopgoal, dat is echt niet makkelijk. Maar nog veel belangrijker was hij bij de 2-0. Hij kreeg de bal best wel in de drukte en hij vond in die drukte een pass die precies in de loop bij Salah-Eddine belandde", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Daan Rots speelde een goede wedstrijd." Overigens valt ook op hoe vaak Rots ballen uit de kluts meekrijgt en daarmee zichzelf in kansrijke posities brengt. "Wat bij hem heel opvallend is, is dat Rots die ballen mee krijgt. Dat is geen toeval."

"Al die mensen die andere buitenspelers willen hebben: nee. Taha en Ünüvar vallen in en die kunnen heel goed voetballen. Die zijn veel talentvoller, maar die zijn niet betrouwbaar genoeg om de hele wedstrijd in het veld te staan. Met andere buitenspelers had je niet op deze plek in de Eredivisie gestaan", besluit ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties