Daan Rots geeft tekst en uitleg: "Dat mag eigenlijk niet gebeuren"

Daan Rots tegen Heracles Almelo
Daan Rots tegen Heracles Almelo Foto: © BSR Agency

FC Twente won woensdagavond in eigen huis met 3-1 van Almere City en daardoor staan de Tukkers nog steviger op de derde plek. Daan Rots, die zelf de laatste treffer voor zijn rekening nam, is trots op de ontwikkeling van zijn club de afgelopen jaren.

"Ik kwam bij FC Twente toen de club kampioen van de Eredivisie werd", blikt hij terug op de website van VI. "Daarna is het minder gegaan, tot een degradatie aan toe. Maar sindsdien gaat het gelukkig weer de goede kant op. Ik denk dat wij nog een beter team hebben in vergelijking met vorig seizoen", aldus Rots.

"Toen hadden we heel veel individuele kwaliteit, dat kwam er in veel wedstrijden ook goed uit, maar dit seizoen hebben we altijd een basis waarop we kunnen terugvallen", vervolgt hij tevreden. "Dat zie je terug in uitwedstrijden. Daarin presteerden we vorig seizoen minder dan nu. Elke ploeg pakt thuis meer punten dan uit, er zal altijd een beetje verschil in zitten. Vorig jaar was het een heel groot verschil, dit seizoen is het iets kleiner", constateert Rots.

"We weten nu: als dit even niet lukt, dan gaan we dit doen. Er zijn ook incidenten geweest waarin het ons niet is gelukt", beseft hij. "Anderhalve week geleden bij Ajax, bijvoorbeeld. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, want met alle respect: daar had je ook gewoon moeten winnen. Maar dat hoort ook bij een seizoen. Maar we hebben 63 punten gehaald, minimaal Europa League, dus ik ben heel trots op het team", besluit Rots enthousiast.

Lees meer:
0 reacties