Daan Rots: "Het is eigenlijk jammer dat het seizoen al eindigt"

Daan Rots juicht voor de fans
Daan Rots juicht voor de fans Foto: © Pro Shots

Daan Rots was weer eens belangrijk voor FC Twente. Hij brak namens de Tukkers de ban tegen PEC Zwolle. Uiteindelijk wonnen de Tukkers met 1-2 en stelden de derde plek veilig. 

"Vol spanning, sensatie, maar uiteindelijk is dit niet normaal", zegt Rots bij ESPN. "In de eerste helft hadden we echt veel grote kansen. Die moesten er net ingaan. Dan denk je: het gaat toch niet zo'n dag worden? Toen maakte ik die eerste goal en dat voelde als een bevrijding. Alleen daarna sta je dan niet op te letten, dat mag nooit gebeurden. Maar dat we dan die 2-1 maken is geweldig."

Hoe voelde de eerste goal van Rots voor hemzelf? "Die ontlading is niet normaal. Juist in deze wedstrijden wil je het laten zien. Naci Ünüvar legt hem zo goed neer", vervolgt Rots die nog wel een paar weken had willen blijven ballen. "Het seizoen is zo goed geëindigd. Het is eigenlijk jammer dat het seizoen al eindigt, we zitten er zo lekker in."

In de rust lag de spanning nog hoog. "We hoorden dat AZ met 3-0 voor stond maar we zeiden: we moeten gewoon rustig blijven en we gaan zelf de klus klaren. Het hoeft van niemand af te hangen en we moeten het gewoon zelf doen en dat hebben we ook gedaan."

Lees meer:
0 reacties