Daan Rots imponeert bij FC Twente: "Václav Cerny is vergeten"

Daan Rots juicht
Daan Rots juicht Foto: © BSR Agency

Daan Rots is momenteel misschien wel de best presterende speler van FC Twente. Met zes goals en tien assists maakt hij een prima seizoen door. Als creatief brein moet hij de Enschedese aanvallers van doelpunten voorzien. 

"Toen FC Twente worstelde tegen FC Volendam, stond Daan Rots op met twee geweldige passes. De rechtsvoor leidde met zijn steekballen de ommekeer in, tijdens een waar voetbalfestijn: 7-2", opent Pieter Zwart op de website van Voetbal International. Anderen moesten ervoor zorgen dat Rots meer in zijn spel kon komen. "Tijdens die moeizame start ging Joseph Oosting in conclaaf met Mees Hilgers en Youri Regeer. Het onderwerp van gesprek viel te raden: Daan Rots moest beter in stelling worden gebracht."

Rechtsback Youri Regeer begon op een andere manier te voetballen. "Regeer begon nadrukkelijker naar het middenveld te bewegen. Vaak trok hij op die manier zijn directe tegenstander mee, waardoor Hilgers de gelegenheid kreeg om Rots te bereiken."

Uiteindelijk had Rots een voorassist bij de eerste goal en een assist bij de derde: zijn tiende van het seizoen alweer. "Deze dadendrang van Rots was extra knap omdat hij ook defensief met energie smeet. Hij stond hij vaak op de goede plek om in te grijpen."

"Bij zijn wissel in de 58ste minuut had alleen Michal Sadílek bij Twente nog vaker het balbezit herwonnen. Sowieso toonde hij het hele seizoen al aan uitstekend te passen in het pressingvoetbal van Oosting. Geen speler noteerde dit Eredivisieseizoen zoveel veroveringen in het aanvallende derde als Rots", vervolgt Zwart.

Rots is inmiddels dan ook een ware hype op de rechtsbuitenpositie. "Die statistieken passen bij de spectaculaire ontwikkeling van het jeugdproduct van Twente. Václav Cerny is vergeten. De Tukkers hebben met Rots een nieuwe smaakmaker op rechts. Mocht op bezoek bij PEC Zwolle de derde plaats veiliggesteld worden, dan heeft hij daar een flink aandeel in gehad."

Lees meer:
0 reacties